Unitat d’Optometria Clínica

Un equip tècnic fonamental al costat de l’oftalmòleg.

L’optometria clínica és l’especialitat que estudia l’ull i la visió des del punt de vista òptic. La graduació i la valoració funcional de la visió són imprescindibles per a un bon diagnòstic oftalmològic; per aquest motiu, la Unitat d’Optometria ocupa un lloc important en un equip oftalmològic multidisciplinari.

La Unitat d’Optometria està integrada per tots els especialistes en optometria de la nostra institució: la DOO Montserrat Ortiz, el DOO Juli Viadé, el DOO Fernando Sánchez, la DOO Anna Medina, la DOO Victòria Lobo, la DOO Carmen Aleson, el DOO Bernat Tarragón i la DOO Cristina Zúñiga.

Fes-te una revisió anual amb els nostres especialistes en optometria. ICO Barcelona: Mirem pels teus ulls

Aquesta unitat s’estructura en diverses subunitats:

Graduació optomètrica L’estudi refractiu comporta la valoració de l’agudesa visual, la graduació de les diòptries en totes les distàncies (llunyana, intermèdia i pròxima), sense oblidar la motilitat ocular i la visió binocular. 

Optometria instrumental La pràctica de múltiples exploracions instrumentals que en els últims anys s’han fet necessàries per al modern diagnòstic i seguiment de les malalties oculars i de tot el sistema visual. 

Els estudis de la retina, del nervi òptic i de la còrnia s’han desenvolupat extraordinàriament. La retinografia, l’angiografia amb fluoresceïna i la tomografia de coherència òptica (OCT) són d’utilitat necessària en malalties tan importants com la retinopatia diabètica o la DMAE: degeneració macular associada a l’edat. També s’apliquen juntament amb la tomografia del nervi òptic per a la valoració del glaucoma.

La campimetria computada és indispensable en el diagnòstic i el seguiment del glaucoma i moltes malalties neurooftalmològiques.

Les tècniques d’estudi de la còrnia (topografia de cara anterior i de cara posterior) són bàsiques en l’estudi preoperatori i en la valoració de resultats de la cirurgia refractiva corneal (LASIK). La microscòpia especular corneal permet analitzar la capa endotelial de la còrnia, teixit responsable de la transparència corneal.

Tota operació de cataracta necessita una mesura prèvia per decidir quina és la graduació de la lent intraocular que aconseguirà el millor enfocament de l’ull en el postoperatori. S’anomena biometria i també és responsabilitat de l’optometria clínica.

La subunitat de Contactologia s’encarrega de l’adaptació de lents de contacte. Té experiència en casos complexos, com el queratocon i la queratoplàstia.

L’optometria pediàtrica té una dilatada experiència en el tractament de l’ambliopia i dels dèficits visuals i oculomotors en edat escolar. La DOO Carmen Aleson, amb dilatada experiència en aquest àmbit, dirigeix aquesta àrea.

Finalment, la subunitat d’Ortòptica, Rehabilitació i Teràpia Visual, d’aplicació infantil però també en els adults, no només treballa perquè les persones tinguin bona agudesa visual, sinó també perquè adquireixin l’habilitat d’usar completament la seva visió de manera eficient i confortable.

Creat: 02/05/2019 / Actualitzat: 25/07/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.