Unitat d’Anestesiologia Ocular

L’oftalmologia quirúrgica moderna necessita la valuosa contribució de l’anestesiologia per a la realització de les intervencions oculars, en les millors condicions de confort per al pacient.

Unitat dirigida per el Dr. Ferran Manén, amb la participació dels anestesiòlegs: Dr. Carlos Gil, Dr. Manuel Velaure. Tots ells compten amb una àmplia experiència en anestèsia oftàlmica i pediàtrica. 

El metge anestesiòleg és el responsable que el pacient estigui còmode i no senti dolor durant l’operació. El control clínic del pacient es realitza amb instruments de monitoratge d’última generació, que ens indiquen en tot moment les seves constants vitals. 

Actualment disposem de fàrmacs específics que proporcionen una anestèsia adequada per la seva precisió i temps d’actuació.

Anestèsia ocular - VERTE Oftalmología Barcelona

Les tècniques anestèsiques més freqüents en cirurgia oftàlmica són:

  1. Anestèsia tòpica (gotes), molt utilitzada en intervencions menors i en molts casos de facoemulsificació de cataracta. Sempre s’associa a sedació. Gràcies a aquesta tècnica la recuperació ocular i visual és molt ràpida. L’ull ja pot sortir del quiròfan destapat. 
     
  2. Anestèsia locoregional (retrobulbar o peribulbar): és l’administració d’anestèsic local al voltant del globus ocular. També s’associa a la sedació. S’aconsegueix absència de dolor i relaxació però conservant la consciència. És adequada per a una part dels casos de facoemulsificació de cataracta, per a la major part de la cirurgia de retina i vitri, de glaucoma, trasplantament de còrnia, etc. La recuperació ocular requereix unes hores fins a la conclusió de l’efecte dels anestèsics utilitzats, període en què l’ull ha d’estar tapat.
     
  3. L’anestèsia general es realitza en casos de pacients adults molt seleccionats i en els infants és sempre obligada. 
     
  4. Capítol especial mereix l’anestèsia pediàtrica, amb dilatada experiència al nostre centre. L’administració d’anestèsics inhalatoris en els infants proporciona un son ràpid i estable. El nen es manté adormit mitjançant la col·locació de la mascareta laríngia, dispositiu delicat que evita la intubació endotraqueal. Al cap de pocs minuts de finalitzar l’operació, l’infant es desperta tranquil i sense dolor. Després es quedarà amb els seus pares fins que es comprovi que pot tornar a casa amb tota seguretat.
Creat: 02/05/2019 / Actualitzat: 21/06/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.