Unitats clíniques

El model organitzatiu de l’equip oftalmològic d’ICOftalmologia.

Dia rere dia l’atenció mèdica evoluciona cap a una complexitat més gran. El tractament de la funció visual no n’és una excepció.

La icoftalmologia ha ampliat el coneixement científic de les malalties oculars, n’ha millorat el diagnòstic amb l’ajuda d’exploracions sofisticades i ha desenvolupat tècniques quirúrgiques per a malalties que fins fa ben poc eren incurables.

L’oftalmòleg ha d’oferir als seus pacients tots els beneficis d’aquests avanços, i s’ha de mantenir al dia en el maneig de tècniques diagnòstiques innovadores, de nous fàrmacs i de les últimes tecnologies operatòries. Tot això sense oblidar que l’atenció humana continua sent nexe fonamental en la relació entre pacient i metge.

El camí més eficaç per aconseguir aquests objectius passa per:

L’especialització, gràcies a la qual un oftalmòleg coneix en profunditat una part de l’ull o del sistema visual. Així parlarem de l’estrabòleg, si és expert en estrabisme; del glaucomatòleg, si ho és en glaucoma, o del retinòleg, si es dedica especialment a les malalties de la retina. D’aquesta manera cadascun desenvolupa una unitat clínica i és expert en els coneixements concrets d’aquella unitat i eficaç en els tractaments mèdics i quirúrgics específics de cada parcel·la.

L’atenció integrada mitjançant la unió funcional de les unitats clíniques. És a dir, tots els especialistes treballen en equip, es complementen i cobreixen totes les àrees de l’oftalmologia. Si no es realitza una integració adequada, no es pot oferir una atenció que, amb criteris d’excel·lència, arribi a i relacioni totes les parcel·les del coneixement de les malalties oculars i visuals.

Creat: 01/01/2012 / Actualitzat: 25/07/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.