Cirurgia per a les parpelles caigudes

BLEFAROPLASTIA DE LES PARPELLES SUPERIORS

El seu objectiu principal és eliminar l’excés de pell de les bosses grasses localitzades a les parpelles superiors.

Dra. Carmen del Águila:

“A la cirurgia de les parpelles caigudes és molt important obtenir resultats naturals i garantir la seguretat del nostre globus ocular.”

La blefaroplàstia superior és la cirurgia estètica que els cirurgians oculoplàstics realitzem amb més freqüència. El seu objectiu principal és eliminar l’excés de pell i les bosses grasses localitzades a les parpelles superiors.

Finalitat estètica i finalitat funcional.

Normalment, la blefaroplàstia té una finalitat estètica, és a dir, millorar l’aparença de les nostres parpelles i evitar la cara o la mirada trista, casada i/o pesada.

Tot i així, en moltes ocasions també tenen una finalitat funcional. La podem dur a terme per millorar el nostre camp visual superior, que es pot veure afectat per l’excés de pell a l’àrea esmentada. Això succeeix, sobretot, en pacients d’edat avançada.

 

Resultats naturals.

És molt important que els resultats siguin totalment naturals i no canviïn la forma  de l’ull ni l’expressió facial. Es realitza la cirurgia a partir d’una incisió a la pell, retirant els punts els 5-7 ies posteriors. Quedarà una petita cicatriu molt dissimulada, ja que utilitzem els plecs de la parpella superior per amagar-la. Al cap d’un temps pràcticament és inapreciable.

La importància de la seguretat del nostre globus ocular.

A més, els resultats han de ser segurs. No hem d’oblidar que la funció principal de les nostres parpelles és la protecció del globus ocular i que encara que vulguem millorar estèticament aquesta zona, realitzarem la intervenció de manera que no suposi cap perjudici pel globus ocular, que l’ull s’obri i es tanqui perfectament i que no hi hagi risc d’ull sec, queratitis o algun altre tipus de problema ocular.

Durant la intervenció, també podem corregir qualsevol anomalia o defecte que detectem a les parpelles superiors, com per exemple la debilitat del múscul elevador, la caiguda de la cua de la cella o alteracions en la posició de la glàndula lacrimal.

Preoperatori

Normalment, realitzem una analítica amb proves de coagulació i, en alguns casos, alguna prova més específica.

 

Cirurgia de les parpelles caigudes

Utilitzem anestesia local i una sedació superficial perquè el pacient estigui més còmode. Dura aproximadament 45 minuts i es realitza de forma ambulatòria. Al acabar, el pacient pot tornar a casa, on s’aplicarà fred a la zona i una sèrie de cuidats i pomades que li indicarà l’especialista.

 

Postoperatori de les parpelles superiors.

Els dies posteriors a la intervenció indiquem:

  • Aplicar fred a la zona per desinflamar i estimular el drenatge limfàtic i la cicatrització.
  • Dormir amb el cap elevat durant un o dos dies.
  • Netejar la ferida diàriament.
  • Aplicar una pomada oftàlmica.
  • Evitar l’exposició al sol durant un temps.
  • Evitar l’ús de maquillatge fins a la retirada dels punts.

Els pacients poden fer vida normal un cop extreta la sutura, encara que la ferida segueix en procés de cicatrització i els teixits adaptant-se a la nova posició. Els resultats definitius s’obtenen als 2-3 dies després de la operació.

 

En ocasions, per obtenir el millor resultat possible, recomanem realitzar després algun tractament complementari per a millorar l’estat de la pell i de l’arruga periocular, com per exemple: la toxina botulínica, pílings químics, mesoteràpia periocular o la bioestimulació amb micropuntxades (microneedling).

Si estàs interessat o interessada en la blefaroplàstia de les parpelles superiors i vols saber-ne més informació, pots contactar amb nosaltres. Els nostres especialistes valoraran l’estat de les teves parpelles i respondran els teus dubtes. Consulta’ns sense compromís.

 

Creat: 22/09/2020 / Actualitzat: 13/06/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.