Les Lents de Contacte

El 1508 Leonardo da Vinci va observar que si posava el cap en un recipient de vidre amb aigua es modificava la visió.

Posteriorment molts investigadors han perfeccionat aquesta teoria antiga fins arribar a les lents de contacte actuals.

Fins a l’arribada del LASIK i d’altres tècniques refractives, les lents de contacte eren l’única alternativa a l’ús d’ulleres per a la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme. Actualment, malgrat que una proporció elevada de la població ja ha estat intervinguda quirúrgicament o té plans de fer-ho, molta gent continua fent servir les lentilles en la seva vida quotidiana.

Les lents de contacte continuen tenint un gran valor en la correcció de les diòptries oculars.

Però, les lents de contacte tenen algun perill?

L’ús de lents de contacte no està exempt de riscos. És imprescindible un bon estudi previ per determinar la lent millor per a cada cas. L’adaptació i l’entrenament per garantir la seva higiene d’ús són fonamentals. El problema més temut per l’ús de les lents de contacte són les infeccions corneals que poden provocar l’aparició d’una úlcera i una opacificació final de la còrnia.

La Unitat de Contactologia experta ofereix tots aquests serveis i manté la màxima seguretat i confort per a l’usuari de les lents de contacte. 

Hi ha lents de contacte que tracten malalties?

Hi ha lents especials que poden tractar problemes oculars com la falta de cristal·lí (afàquia), la falta d’iris (anirídiques) o algunes malalties corneals (terapèutiques).

Les lents de contacte, en relació amb les ulleres, ofereixen un agudesa visual millor en casos de graduacions mitges i altes, i milloren la percepció d’un camp visual complet. Totes les edats són adequades per utilitzar-les, fins i tot per als nens quan ja tenen prou grau de maduresa per a la manipulació curosa de les lents.

Són totes del mateix material i disseny?

No, amb el pas dels anys s’han anat desenvolupant diferents materials i noves arquitectures òptiques. Les lents més utilitzades són les toves de reemplaçament freqüent. Les lents dures gas-permeables continuen sent importants en els casos de graduacions altes o irregularitats corneals. Les lents de contacte multifocals poden millorar la presbícia, de la mateixa manera que les lents intraoculars multifocals.

Creat: 11/02/2020 / Actualitzat: 13/06/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.