Lents Intraoculars Fàquiques - ICL

Malgrat que es coneixen com l’alternativa al LASIK, els seus resultats són també extraordinaris.

Lentes Intraoculares - ICL - VERTE Oftalmología Barcelona

En què consisteixen les ICL?

S’anomenen lents fàquiques perquè respecten el cristal·lí. Un ull amb el cristal·lí natural és un ull fàquic.

Mitjançant la introducció de lents intraoculars, es poden corregir defectes refractius grans. Hi ha dues localitzacions: entre l’iris i el cristal·lí; entre la còrnia i l’iris.

Quants tipus hi ha?

Les primeres s’anomenen precristal·linianes o epicapsulars o ICL (Intraocular Contact Lenses, o Implantable Collamer Lenses). 

A través d’una incisió mínima (3,0 mm) s’introdueix una lent flexible darrere de la pupil·la. Aquestes lents es manufacturaran per encàrrec amb les mesures precises de cada ull. Poden tractar tant la miopia com la hipermetropia i, fins i tot, l’astigmatisme (ICL tòriques). No necessita ingrés i es fa amb anestèsia tòpica o local.

No tots els ulls poden fer servir una lent intraocular tipus ICL.  Cal mesurar l’espai entre la còrnia i el cristal·lí per assegurar aquesta capacitat. 

Des de la introducció d’una microperforació central en el seu disseny, ja no és necessari en la majoria dels casos fer-se un tractament preventiu amb Làser YAG sobre l’iris per evitar el risc de l’augment de la pressió intraocular .

L’ICL és una alternativa excel·lent per als casos en què no és adequat aplicar el LASIK, sobretot per a les graduacions por sobre dels límits recomanats o còrnies amb gruixos insuficients, principalment en persones de menys de 40 anys.

La recuperació visual és pràcticament immediata, és estable, ofereix una qualitat visual excel·lent i és reversible, ja que les lents es poden extreure sense dificultats.

 

En alguns casos,amb la implantació de l’ICL podem aconseguir un increment de fins a 2 línies en l’agudesa visual, per això és una opció quirúrgica excel·lent en els casos en què hi ha una visió baixa abans de la intervenció.

Aquesta tècnica és associable al LASIK per la qual cosa la capacitat d’ambdues es multiplica en casos complexos.

Les lents preiridianes són el segon tipus i es col·loquen a l’angle iridocorneal o es pincen a l’iris. Han de complir la condició que no es produeixin pèrdues de cèl·lules  endotelials mentre estiguin dins de l’ull.

En quins trastorns refractius poden aplicar-se?

Les lents ICL poden tractar la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme miòpic; són conegudes com a Lents Tòriques.

Necessiten una atenció especial?

El pacient portador d’aquestes lents pot fer una vida absolutament normal, tant en l’àmbit laboral com en l’esportiu, després de pocs dies des de la seva implantació. No hi ha rebuig d’aquests materials; tanmateix cal que es facin revisions anuals de manera indefinida dels dos tipus, per assegurar que durant tota la seva vida útil no es produeixen canvis en les estructures pròximes.

En tenim experiència?

A l’ICO tenim una experiència dilatada en la implantació i el control dels dos tipus de lents, des de l’any 2001.

Creat: 01/04/2020 / Actualitzat: 21/06/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.