ICL o LASIK: Quina escollir per eliminar les ulleres?

Dues tècniques de cirurgia refractiva d'última tecnologia per corregir la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme. Els professionals de la Unitat de Refractiva t'assessoraran sobre la millor opció per als teus ulls.

Si tens miopia, hipermetropia o astigmatisme és molt possible que portis ulleres. En el cas que vulguis acomiadar-te’n, tens una primera decisió a prendre: optar per la cirurgia refractiva o per la contactologia (lents de contacte).

En aquest article parlarem sobre la primera opció, la cirurgia refractiva i dues de les seves tècniques: ICL i LASIK. Et guiem a través d'una sèrie de passos.

Abans de començar. Tens més de 45 anys i vista cansada?

Hauries de saber que si a més dels trastorns visuals esmentats (miopiahipermetropia i astigmatisme), tens vista cansada per efecte de l'edat, a partir dels 45 anys la tècnica més adequada per corregir tant la visió de lluny com la de prop i intermèdia, és la implantació de Lents Trifocals en el context d'una cirurgia de cataractes. Si aquest no és el teu cas, segueix llegint. Aquest article és per a tu.

Comencem. Els teus ulls són aptes per a la cirurgia refractiva?

El primer que farà l'equip de cirurgia refractiva és una exploració prèvia: es valoraran detalladament les pupil·les, el cristal·lí, la còrnia, la qualitat de la llàgrima, la superfície de la retina o el moviment dels ulls, entre d'altres. L'objectiu és assegurar-nos que els ulls estan sans abans de seguir amb el procediment.

Decidir la tècnica per eliminar la miopia i altres trastorns visuals. ¿ICL o LASIK?

Un cop sabem que els teus ulls estan sans i que són aptes per operar-se, l'oftalmòleg/a valorarà quina tècnica és la més segura i precisa. Són molt variades les situacions en les quals decidim una tècnica o altra com a idònia: segons el nombre de diòptries, el gruix i la morfologia de la còrnia, el deteriorament de la qualitat de la llàgrima, la probabilitat que la miopia progressi, etc. T'expliquem breument i de forma senzilla en què consisteixen les lents ICL i el LASIK.

Ment oberta enfront la disjuntiva

El que ens sembla molt important és que vinguis a la consulta amb la ment oberta. Decidirem amb tu la millor opció: la que ens ofereixi precisió i seguretat en el seu màxim exponent. A Innova Ocular ICO Barcelona operem LASIK i implantem ICL des de fa ja 20 anys; són molts milers de casos buscant la perfecció. A la medicina, la perfecció plena no existeix, però és només amb la màxima perseverança ens hi podem anar acostant.

20 anys d’experiència realitzant cirurgia LASIK i implantació de Lents ICL. Decidirem amb tu la millor opció: la que ens ofereixi precisió i seguretat en el seu màxim exponent.

ICL: una tècnica reversible

Què són les Lents ICL?

Les ICL són unes lents intraoculars, és a dir, que s'introdueixen dins l'ull (entre l'iris i el cristal·lí) per corregir la visió.

Quins són els seus principals avantatges?

 • Les Lents ICL són extraïbles, es podrien treure sense problema. Per exemple, en cas que al pacient li augmentés la graduació (el qual és poc freqüent però pot ocórrer) es podrien canviar les lents per unes altres. D'aquesta forma, la cirurgia refractiva amb ICL és reversible.
 • Les lents són totalment biocompatibles (no generen rebuig al material) amb els nostres ulls i a més no indueixen aberracions òptiques ni un ull sec.
 • El procediment és ràpid i indolor: a les nostres mans, dura aproximadament 4 minuts.
 • Hi ha una ràpida recuperació visual.
 • L'índex de complicacions és extraordinàriament baix.

Preoperatori

Durant el preoperatori, es realitzen les proves per calcular la lent adequada per a cada pacient, tant en el seu valor de diòptries com en les dimensions personalitzades per a cada globus ocular. Això es realitza amb antelació, ja que les lents poden trigar uns dies a arribar a la Clínica.

Intervenció

Abans de començar amb la intervenció, el personal de quiròfan administra al pacient unes gotes per dilatar les pupil·les i anestesiar l'ull. T'expliquem els passos de la intervenció:

 • La lent s'introdueix a l'ull a través d'una petita incisió cornial autosegellant. Es fa un petit pas a la còrnia que no necessita sutura.
 • La lent es desplega suaument dins l'ull, davant de l'iris.
 • Es col·loca en posició definitiva, darrere de l'iris.

Arribats a aquest moment, la intervenció haurà acabat. De fet, la visió de molts pacients ja haurà millorat gairebé d’immediat. El metge o metgessa li receptarà unes gotes per als ulls després de la intervenció.

Postoperatori i revisió

L'endemà de la intervenció, el pacient acudirà a la Clínica per dur a terme una revisió. Normalment, en 24-48 hores ja es troba en condicions de recuperar la seva vida habitual.

LASIK: una tècnica ràpida i resolutiva

Què és LASIK?

Explicat col·loquialment, és una cirurgia en la qual es practica una fina làmina de còrnia. Aquesta s'aixeca i s'aplica el Làser Excímer per modificar-ne les seves curvatures i corregir les errades refractives.

Quins són els seus principals avantatges?

 • És una tècnica molt ràpida: dura també 4 minuts.
 • És poc invasiva i no requereix sutura.
 • L'endemà a la intervenció, un 80% dels pacients ja han assolit la visió màxima.
 • En 48 hores, el pacient podrà reincorporar-se a la seva activitat laboral.

Preoperatori

Durant el preoperatori, es realitzen les proves adients per calcular l'energia necessària que el Làser ha d'aplicar sobre la còrnia per corregir les diòptries de miopia o hipermetropia, i l'astigmatisme que pugui haver-hi associat.

Intervenció

S'anestesia la superfície de l'ull amb unes gotes anestèsiques. A més, es col·loca un separador (molt delicat, no fa mal) de parpelles per evitar que es tanquin durant la cirurgia. Aquests són els passos que se segueixen a la tècnica LASIK:

 • Es practica una fina làmina de còrnia amb el Microqueratomo Pendular. Aquest procés dura menys de 7 segons.
 • El Làser actua sobre la còrnia mentre el pacient mira fixament un punt verd.
 • El Làser s'encarregarà de seguir l'ull automàticament en tots els eixos de l'espai, encara que l'ull no es mantingui immòbil.
 • Es col·loca la làmina al seu lloc. No necessita sutura.

Postoperatori i revisió

Al principi del postoperatori, alguns pacients senten molèsties (com llagrimeig i coïssor) que es solucionen de forma espontània en menys de 6 hores. En aquest període de temps recomanem fer una mitigada, senta de meravella.

El dia després de la intervenció, el pacient haurà de tornar a la Clínica per realitzar una revisió. A més, es fa un control al cap de 3 setmanes i als 2 o 3 mesos, per procedir a l'alta mèdica.

Ets candidat@ a la cirurgia refractiva?

Si tens hipermetropiamiopia astigmatisme i t'agradaria deixar de portar ulleres o lents de contacte, consulta'ns sense compromís. En el cas de voler visitar-te amb nosaltres, l'equip d'Atenció al Pacient et derivarà a la Unitat de Còrnia i Superfície Ocular. Els especialistes valoraran si els teus ulls són aptes per la cirurgia refractiva i en cas afirmatiu, quina és la tècnica més adequada per a tu.

Consulta els nostres especialistes en Lentes ICL i Cirurgia LASIKAquí.
 

Creat: 17/11/2020 / Actualitzat: 25/07/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.