Biometria Ocular

El mesurament de dimensions i curvatures és fonamental per a totes les formulacions òptiques de la cirurgia ocular moderna.

En què consisteix?

Biometria significa el mesurament de determinats paràmetres o dimensions oculars. És una prova senzilla,que no suposa cap molèstia per al pacient i només dura uns instants, mitjançant la qual es calculen les diferents mesures de l’ull, a partir del comportament de la llum o dels ultrasons quan travessen les seves estructures. 

Quina tecnologia utilitza? 

Per fer la biometria es poden utilitzar dos sistemes: mitjançant la llum (biometria òptica) o a través d’ultrasons (biometria ultrasònica). Per defecte es fa servir el mètode òptic, tot i que hi ha situacions especials en què és impossible utilitzar la llum i llavors és quan cal utilitzar els ultrasons. Els dos sistemes són molt precisos, però s’han de tenir en compte les característiques intrínseques de l’ull que, a vegades, de manera excepcional, poden donar resultats moderadament imprecisos.

Quina és la seva utilitat clínica? 

La principal utilitat d’aquesta prova és conèixer longitud de l’ull, que juntament amb la queratometria (mesura de la potència de la curvatura  corneal), ens permetrà calcular la potència de la lent per implantar en la cirurgia de la cataracta. En altres casos s’utilitza per conèixer determinades dimensions interiors de l’ull, com la profunditat de la cambra anterior, per decidir la possibilitat d’implantar lents davant del cristal·lí o de l’iris en la cirurgia refractiva.

Està disponible a l’ICO?

L’ICO disposa de dos instruments biomètrics d’última generació, tant en la tecnologia ultrasònica com en la tecnologia òptica.

Es necessita preparació o condicions per fer-la?

No és necessària cap preparació especial per fer la prova; simplement, en el cas que la prova s’hagi de fer amb ultrasons, s’ha d’instil·lar un col·liri anestèsic.

Creat: 03/04/2018 / Actualitzat: 13/06/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.