Maria:

Un cop tractada la Degeneració Reticular, la Maria ha pogut eliminar l’ús d’ulleres

La Maria va venir a la nostra consulta perquè volia eliminar l’ús d’ulleres. A la revisió oftalmològica li vàrem fer totes les proves per veure si era apte i vam veure que tenia Degeneració Reticular (Degeneració en palissada o lattice degeneration en anglès), una malaltia atròfica de la retina perifèrica que es caracteritza per produir un aprimament inusual del teixit de la retina i per presentar vasos sanguinis fibrosos. Normalment es manifesten en forma de pegats rodons/ovalats o lineals i poden acabar fent forats a la retina a causa de la seva lleugeresa i debilitat. La conseqüència final en els casos més greus és el despreniment de retina.

Maria, com ens vas conèixer?

Uns coneguts s’havien operat amb vosaltres i estaven supercontents. Vaig decidir buscar informació per internet, em vaig mirar les ressenyes i la pàgina web i em va semblar tot molt professional, així que vaig decidir contactar amb vosaltres.

Feia molts anys que portaves ulleres? Tenies molta graduació?

Feia bastants anys, des de l'institut, però no tenia gaire graduació, unes dues diòptries i una miqueta més.

Normalment, anaves amb ulleres o amb lents de contacte?

Doncs depèn, feia servir molt les dues coses perquè per ballar, fer classes i fer esport portava sempre les lents de contacte, però, en canvi, si estava per casa o havia d'anar a fer algun encàrrec feia servir les ulleres.

Feia molt que volies eliminar l’ús d’ulleres?

Sí, feia temps. La veritat és que en tenia moltes ganes, sobretot perquè a l'estiu és molt incòmode, si volia anar a nedar a la platja, les lents de contacte em molestaven molt, i sense les ulleres no veia res. Tenir l'oportunitat de no haver de portar ulleres és una comoditat molt gran. No és que em molestessin molt o que fos molt incòmode el fet de portar-les, era més aviat pesat perquè, per exemple, jo sempre vaig amb moto i haig de fer servir casc, de manera que la fricció entre els cabells i les ulleres feia que se’m seguessin els cabells. Per aquest motiu sempre porto serrell, perquè igualment se’m tallava. També, quan et poses el casc de la moto se’t deformen molt fàcilment les ulleres.

Maria- Esport - Cirugía LASIK - VERTE Oftalmología Barcelona

Hi ha algun motiu que t’ha fet decidir finalment?

M’estic preparant unes oposicions i un dels requisits de les proves físiques és tenir una mínima agudesa visual, per tant, tard o d’hora m’hauria hagut d’operar.

Tot i això, encara que no fos un requisit, ho hagués acabat fent de totes maneres. Conec a gent que s’ha fet la cirurgia refractiva i tothom diu que és el millor que pots fer a la vida, i és clar, penses, si tothom està tan content deu ser per alguna cosa.

Com va ser el procés que vas seguir des que vas venir a ICO fins a la cirurgia?

Vaig concertar una primera cita per fer-me una revisió i em van fer, el mateix dia de la visita, totes les proves per veure si era apte per a la cirurgia LASIK.

La Dra. Nuria Manrique de la Unitat de Cirurgia Refractiva em va dir que ho era, però que havia trobat una anomalia a la retina i s’havia de solucionar abans de fer la intervenció. Em va derivar amb el Dr. David Andreu, director de la Unitat de Cirurgia Refractiva perquè em fes un diagnòstic i em tractés.

El Dr. David Andreu em va dir que tenia Degeneració Reticular (Lattice Degeneration) i que havia de fer un tractament perquè si no tenia més probabilitats de tenir un despreniment de retina en el meu futur, tant si m’operava com si no. Em va dir que era de caràcter preventiu, que encara que tingués aquesta degeneració, un cop solucionat, podia fer-me la cirurgia refractiva.

En què consisteix el tractament de la degeneració Reticular (Lattice)?

El tractament consisteix a fer un làser (Fotocoagulació Làser d’Argó) per “cosir” la retina fent uns impactes que provoquen la fixació de la retina a la seva base. L’especialista em va dir que mirés a un punt en concret d’una màquina, i em va fer flaixos de llum.

La veritat és que li vaig dir: fes-me el que m’hagis de fer, jo confio en tu al 100%.

M’ho va repartir en unes tres o quatre vegades i tot el procés va durar un mes més o menys. Quan va acabar de cicatritzar, passades dues setmanes ja vaig fer-me la cirurgia LASIK.

Estaves nerviosa per fer-te la cirurgia LASIK?

Ho portava bastant bé perquè el Dr. David Andreu em va comentar que la cirurgia seria més lleu en comparació amb el tractament que havia fet prèviament. A més, seria ell mateix el que em faria la intervenció, per tant, ja el coneixia i havia estat a les seves mans, anava segura la veritat.

Vas haver de fer algun tipus de preparació prèvia per a la cirurgia LASIK?

Si no ho recordo malament, vaig haver d’estar uns 7 dies sense les lents de contacte i, uns dies abans, m’havia de netejar les parpelles amb unes tovalloletes per evitar que no hi hagués cap mena de paràsit o alguna cosa que pogués fer infecció. El dia abans em van fer prendre un tranquil·litzant perquè estigués calmada i el mateix dia de la cirurgia un altre.

Com va ser l’experiència durant la cirurgia? Va anar bé?

Molt bé, va ser molt ràpida la veritat. No em va fer gens de mal, va anar molt i molt bé.

A la sala d’operacions em van posar unes gotes anestèsiques les quals van fer que no notés res durant l’operació. Seguidament, em van fer mirar una llum verda fixament i em van dir que era molt important que em quedés quieta. Em van explicar que com a màxim duraria 13 segons i vaig intentar fer cas i no moure’m gens durant aquesta estona. Estava tan concentrada que la veritat em va passar molt de pressa.

En acabar vas poder marxar a casa, com estaves?

Al finalitzar la intervenció hi veia una mica borrós i em molestava la llum, per això et recomanen que vagis amb un acompanyant, en el meu cas em va acompanyar la meva parella. Vam poder marxar a casa i em van dir que el millor era que dormís per deixar descansar els ulls.

Em van donar uns protectors pels ulls que havia de fer servir per dormir les primeres tres o quatre nits.

Quant de temps vas trigar a veure-hi bé? Vas poder fer vida normal?

Vaig veure-hi borrós només el mateix dia de la cirurgia, l’endemà vaig fer la visita de control postoperatori i ja estava molt bé. Les molèsties amb les llums van durar una mica més.

Em van dir que podia fer vida normal excepte mullar-me els ulls i fer esport durant uns dies.

Jo sóc molt esportista i em va costar molt no fer esport. Sóc una persona molt activa i el necessito molt. Per això els vaig demanar exactament què podia fer i què no, els vaig dir, “el que em diguis que puc fer, per poc que sigui ho faré, si us plau, ho necessito”. Em van dir que havia d’estar tant sí com no una setmana sense fer esports i, després, podia fer certes coses sense impacte ni perill de què m’entrés res als ulls, com per exemple, esquats i estiraments. Normalment faig CrossFit cada dia i em van recomanar no fer-ne fins passades dues setmanes.

Ara ja fa dos mesos que t’has fet la cirurgia refractiva, com estàs?

Molt bé, ara començo a ser conscient del què significa no portar ulleres, puc fer de tot com esport o nedar sota l’aigua i em sembla increïble. Realment m’ha canviat moltíssim la vida.

Estàs contenta i satisfeta amb el procés i els resultats?

Maria - Cirurgia LASIK - VERTE Oftalmología BarcelonaEstic contentíssima i molt agraïda, sobretot amb el tracte que m’ha donat tothom a ICO.

Tot l’equip que m’ha visitat i tractat em semblen superprofessionals. Van estar sempre al meu costat per ajudar-me amb el que necessités, ho tornaria a repetir. Estic molt feliç, de veritat. Li recomano a tothom que elimini les ulleres, però sobretot aquí a ICO.

La importància de les revisions oftalmològiques periòdiques

Tal com ens ha explicat, la Maria va venir a la consulta perquè estava cansada de portar ulleres i es volia fer cirurgia refractiva. Gràcies a això, va descobrir que tenia una degeneració de risc a la retina  i ha pogut fer un tractament preventiu, cosa que si no hagués vingut, la seva patologia hauria pogut tenir una conseqüència greu. El què li ha passat a la Maria ens demostra, una vegada més, i encara que ens considerem  joves i sans, la importància de fer-nos controls de forma periòdica, perquè malgrat que no presentem cap símptoma, de vegades podem tenir alguna patologia no diagnosticada que necessiti tractament.

Demana cita

Així doncs, tant si vols eliminar l’ús d’ulleres com si vols fer-te una revisió, truca’ns al 934 155 637 i el nostre equip d’Atenció al Pacient t’assessorarà amb el que necessitis. Si vols, també pots escriure'ns via WhatsApp AQUÍ.

 

NOTA LEGAL: Les imatges i entrevistes de pacients publicades en aquest lloc web han estat compartides amb el consentiment explícit dels pacients implicats, respectant la seva privacitat i complint amb totes les normatives legals vigents.

 

 

Creat: 19/08/2022 / Actualitzat: 04/07/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.