Lents ICL: Invisibles i reversibles

Elimina les ulleres amb la implantació de les lents intraoculars ICL.

Lents ICL - Eliminar les ulleres - VERTE Oftalmología Barcelona

Per eliminar l’ús d’ulleres hi ha alternatives a la popular Cirurgia LASIK per a tots aquells pacients que prefereixin una cirurgia que no faci canvis permanents anatòmics a l’ull o que no siguin aptes per a una correcció refractiva amb làser. Això, pot esdevenir-se per problemes d’ull sec, per tenir una graduació alta o per tenir una còrnia prima o irregular.

En aquests casos, comptem des de fa més de 20 anys amb les Lents Intraoculars ICL, que, entre les seves virtuts, destaquen per ser idònies per a la gran majoria de les persones, fet que les converteix en la primera opció entre molts pacients.

20 d'experiènica en implantació de lents ICL

A més, durant els últims anys, la implantació de les lents ICL s’ha anat estenent a casos que abans s’intervenien amb Làser, recolzats per la seguretat que ens aporta, la precisió, els mínims canvis anatòmics que comporta i el fet que es puguin extreure en cas de necessitat.

L'avantatge d’una cirurgia refractiva amb les Lents Intraoculars ICL

 

Lents ICL - Eliminar ulleres - VERTE Oftalmología Barcelona

La cirurgia refractiva amb lents ICL és una tècnica que ens permet extreure les lents, i al mateix temps recanviar-les, ja que en cas d’un augment de la graduació es poden substituir per unes altres.

Les lents ICL, anomenades lents pre-cristal·linianes, com el seu nom indica, són lents que es col·loquen en un espai anatòmic virtual que hi ha entre el cristal·lí i l'iris. D’aquesta manera, quan les implantem no s’elimina teixit i es respecta al màxim l'anatomia de l'ull.

A l'estar col·locada darrere de l'iris, podem dir, que fora del microscopi és una lent invisible als ulls humans.

Un element fonamental en aquest procés és la seguretat que ens proporciona, tant per a nosaltres com per als pacients. És important explicar que comptem amb un aval, que és l'aval del temps; no és una tècnica d'avui ni d'ahir,  és una tècnica que va començar fa més de 20 anys. Això, ens dóna seguretat, fins i tot la possibilitat de fer un recanvi en el cas que es produeixi un canvi de graduació. Dr. David Andreu

L’experiència del pacient i el punt de vista del metge oftalmòleg

Freqüentment, els pacients que se sotmeten a aquest tipus de cirurgia depenen d'unes ulleres amb una graduació elevada. Després de la intervenció, en veure el món amb la mateixa qualitat o superior, la seva reacció i experiència són extraordinàriament positives, fet que les converteix, segons el seus testimonis, en una de les millors coses que han fet a la vida.

Lents ICL - Ubicació - VERTE Oftalmología Barcelona

Però, i des del punt de vista del metge oftalmòleg?

El Dr. Andreu ens fa reflexionar sobre què és per a ell el més sorprenent en aquestes cirurgies:

“Es parla molt de l'experiència del pacient, de l'emoció, de l'abans i del després, però potser es parla poc de la nostra experiència fent-ho. En molt poques cirurgies humanes es produeix aquest fenomen tan fantàstic en el qual l'endemà ja sigui com si no t'haguessin operat.” Dr. David Andreu

Una intervenció indolora, senzilla i ràpida

La implantació de les Lents Intraoculars ICL no requereix d'un ingrés hospitalari. La seva intervenció és senzilla, amb un temps estimat de 4 minuts per ull i indolora, amb la recuperació de l’agudesa visual prèvia al cap de 24/48h.

Quines proves diagnòstiques necessitem per saber si ets candidat a una ICL?

 

Lent intraocular ICL - VERTE Oftalmología Barcelona

La implantació de Lents Intraoculars ICL requereix d'un profund estudi oftalmològic previ, perquè l’equip oftalmològic i optomètric pugui valorar si ets candidat/a per aquest tipus d’intervenció.

No podem deixar de maximitzar la seguretat de tots els procediments quirúrgics, i l’estudi preoperatori és un aval fonamental per obtenir els millors resultats sense cap incidència.

Què fem…?

Una Topografia de la còrnia per conèixer les seves curvatures, diàmetres i superfícies.

Una Tomografia del segment anterior (còrnia, càmera anterior, cristal·lí, iris) per estar segurs que disposem d’un espai adequat per implantar la lent.

I una revisió completa de tot l’ull, amb un estudi de la qualitat de la llàgrima, de l’estat de la retina i de la pressió intraocular.

A l’IO·ICO Barcelona et fem tot l'estudi previ a la cirurgia sense compromís perquè puguis saber quina cirurgia és la més adequada per a tu. Contacta amb Atenció al Pacient telefonant al 934 155 637 o enviant un WhatsApp i t'informarem de tot el procés a seguir.

Creat: 26/04/2022 / Actualitzat: 21/06/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.