Dia mundial de la visió 2022

26/09/2022

Dijous 13 d'octubre del 2022 celebrem el dia mundial de la visió.

Aquesta data internacional, que va ser decretada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) conjuntament amb l'Organisme Internacional de Prevenció de Ceguesa (IABP) ens serveix perquè tothom posi consciència en la importància de cuidar els nostres ulls.

Per què és fonamental tenir un Dia mundial de la visió?

És un dia que serveix com a recordatori mundial anual de la necessitat i la importància que té fer-se revisions oftalmològiques periòdiques per a prevenir conseqüències irreversibles per a la nostra visió i la dels nostres éssers estimats. Ens serveix com a eina de sensibilització sobre les diferents afeccions i patologies visuals, els tractaments existents i per posar l'atenció en la seva prevenció i detecció precoç.

Dia Mundial de la visió - VERTE Oftalmología Barcelona

I tu? Et fas revisions oftalmològiques periòdiques?

Esperem que aquesta data clau et serveixi perquè puguis reflexionar sobre la teva visió i puguis fer-te preguntes bàsiques com: Cuides la teva visió i la protegeixes amb ulleres de sol?, Fas descansos en el treball de prop?, Necessites revisar la teva graduació?

Recordem que cada etapa vital o situació requereixen controls periòdics diferents com en els següents casos:

  • Si ets diabètic et recomanem fer-te un control anual. Les primeres lesions a la retina per diabetis no produeixen símptomes. El diagnòstic precoç és clau per a garantir la visió d'aquests pacients a llarg termini.
  • Si hi ha indicis de què hi pugui haver una malaltia amb factor de risc familiar (avis, pares, cosins, etc.) com pot ser el glaucoma o la degeneració macular (DMAE), entre altres.
  • Si tens miopia moderada o alta et recomanem una revisió anual completa amb fons d'ull per descartar possibles afectacions a la retina.

A més, en les etapes infantils són fonamentals les revisions per a diagnosticar i tractar a temps l'ull gandul i possibles causes oculars de baix rendiment escolar com la miopia, l’astigmatisme, la hipermetropia o l’estrabisme.

Mentre que a partir dels 40 anys comencen els primers símptomes de presbícia. D'altra banda, és recomanable a aquesta edat mesurar la pressió intraocular i estudiar el camp visual, atès que en aquesta etapa vital podria aparèixer el glaucoma i disminuir la nostra visió sense que ens n’adonem.

Avui demano cita!

Sabem per experiència que és fàcil posposar la revisió, així que avui és el dia que ja no has de deixar passar més temps —Avui, demano cita!—. La raó de ser del Dia Mundial de la Visió és precisament perquè te’n recordis i sol·licitis la revisió per cuidar dels teus ulls com es mereixen.

Contacta amb el nostre Servei d'Atenció al Pacient o demana hora per a la teva revisió demana hora per a la teva revisió via WhatsApp AQUÍ

Creat: 26/09/2022 / Actualitzat: 21/06/2024

¿Podem ajudar-te?

Contacteu ara

Pas 1 de 2
Pas 2 de 2

Informació bàsica sobre protecció de dades de caràcter personal: Responsables del tractament: Institut Comtal d'Oftalmologia, S.L. i Gestió i Microcirurgia Ocular, S. a. Finalitat i legitimació: comuniquem amb vostè per mitjans electrònics, consentiment exprés de l'interessat. Cessió de dades: per a prestar els nostres serveis i obligació legal Drets: d'accés, informació, rectificació, supressió, limitació, portabilitat, oposició i a no ser objecte de decisions automatitzades, com indica la nostra política de privacitat. Per a més informació pot accedir a https://www.verte.es/ca/politica-privacitat/.